10 de febrer del 2011

Trobada de la família Carles a Rubió

El proppassat diumenge 6 de febrer, més d’un centenar de persones pertanyents a la família Carles es trobaren a Rubió en un esmorzar de germanor, que suposà una trobada dels representants de les diferents branques de la nissaga a Igualada.

La trobada s’ha produït arran de la propera publicació del llibre “La roda de la fortuna. Els Carles: de l’adoberia de cal Granotes a la Igualadina Cotonera”, a càrrec de l’historiador Pere Pascual i de Magí Puig. En aquest treball de recerca, es constata el paper important de diferents membres de la família Carles primer en el sector adober i posteriorment en el tèxtil igualadí. Arran de diferents investigacions d’aquests protagonistes, es va trobar l’enllaç genealògic entre aquests importants industrials del s. XVIII i XIX, amb els actuals integrants de les diferents branques de la família Carles a Igualada, que són descendents directes de l’Hort de Cal Venda, situat a la part sud d’Igualada, coneguda com l’Horta Vella.

D’aquesta manera, les set branques de la família, corresponents als descendents dels germans Francesca, Bartomeu, Bonaventura, Pere, Josep, Clara i Mercè Carles Torres, es reuniren en aquest àpat de germanor, on alguns d’ells, tot i haver-se conegut anteriorment, desconeixien els seus orígens familiars comuns.

Després de la presentació de l’acte a càrrec de Pere Carles, fou Marta Carles, periodista, qui explicà l’origen de la branca Carles descendent de l’Hort de Cal Venda, així com l’origen del sobrenom Venda. Posteriorment, els autors del llibre, Pere Pascual i Magí Puig, explicaren diferents aspectes que es podran veure en la publicació, que és previst que pugui veure la llum en un parell de mesos. Pascual parlà dels diferents membres de la família que tingueren una activitat industrial prou remarcable els segles XVIII i XIX, mentre que Puig es centrà en la branca de la família que resta avui a Igualada, provinents tots de l’Hort del Venda.

A continuació, les diferents branques de la família anaren fotografiant-se rere un rètol que remarcava el germà del qual descendien. Per cloure l’acte s’homenatjà als tres descendents directes vius que queden d’aquests set germans, concretament Maria Carles i Fàbregas, filla de Pere; Maria Rosa Casanovas i Carles, filla de Mercè, i Rosa Saumell i Carles, filla de Clara. Aquesta darrera, germana religiosa del Sagrat Cor, no pogué assistir a l’acte, doncs actualment es troba a Medellín (Colòmbia).

(L’Enllaç, 10/2/2011, Societat, pàg. 26) * Versió pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada